
Sidebar
چرا بازدیدکنندههای وبسایتتان از شما خرید نمیکنند

07 شهریور، 1400
1
چرا بازدیدکنندههای وبسایتتان از شما خرید نمیکنند.
وبسایت فروشگاهی و خدماتی لزوما برای این ساخته میشود که برای شما عایدی داشته باشند. پس اگر بازدیدکنندههاتان به مشتری تبدیل نمیشوند یک جای کار شما میلنگد.
میانگین نرخ تبدیل یا conversion وبسایتها 2.35% است. جالب است بدانید که فقط 25% شرکتها نرخ تبدیلی بالاتر از این مقدار دارند و آمارشان به 5.31% یا بالاتر میرسد. متاسفانه بیشتر کسب و کارها تمرکزشان روی تعداد بازدیدکنندههاست د و نمیدانند که چطور باید این بازدیدکنندهها را به خریدار تبدیل کنند. ناگفته مشخص است که هر کسی به وب سایت شما سر میزند، حتما به محتوای شما علاقمند است. ولی لزوما همه به قصد خرید وارد وبسایتتان نمیشوند.
طبیعی است که خیلی از کاربران اینترنتی به دنبال کسب اطلاعات و بالا بردن آگاهیشان هستند، پس مسلماً هیچ سایتی نرخ تبدیل 100% نخواهد داشت. در چنین شرایطی اگر شما به اندازهی کافی خوش شانس باشید و جنستان جور و انحصاری باشد و قیمتتان از بازار فیزیکی ارزانتر، شاید بتوانید نرخ تبدیل 12% به بالا داشته باشید و جزء 10% سایتهای فوق العادهی فروشگاهی قرار بگیرید.
مایکل لازار، مدیر اجرایی بازاریابی ریدیکلود که ابزاری برای بهبود روابط مشتری و فروشنده است، میگوید: «همه چیز به این برمیگرده که بتونین مشتریان بالقوهتان رو به مشتری قطعی تبدیل کنین یا نه.» در بلک فرایدی سال 2016، رکورد قبلی فروش جابه جا شد، این نشان میدهد که صنعت تجارت الکترونیک با سرعت سرسامآوری درحال رشد است. با اینحال همهی شغلها وضعیت نرخ تبدیلشان چنگی به دل نمیزند.
من به شما شش تا دلیل معرفی میکنم که چرا نمیتوانید آن طور که باید فروش داشته باشید.
- بازدیدکنندهها را دعوت به خرید نمیکنید.
لازار با تاکید به اهمیت داشتن کال تو اکشنی قوی روی سایت، میگوید: «باید به بازدیدکنندهها بگین چی کار کنن.»
بعضی وقتها فقط کافی است بازدیدکننده را قلقلک دهید یا بهش یادآوری کنید که دست به جیب شود، آن وقت است که بازدیدکننده خرید میکند. لازار پیشنهاد میدهد که: «یک CTA واضح و مشخص داشته باشید ولی زیادی فروشنده بازی درنیاورید. تمرکزتان را روی مزیتهای محصول بذارین و از مردم بخواین که جنسهاتان رو امتحان کنن. اما حواستان باشه که محصول را به زور توی چشم و چارشان فرو نکنین و توی سبد خریدشان نچپانید.»
هر چقدر بگویم که چقدر این کار مهم است، کم گفتهام؛ بخصوص اگر این کار «از روی شکم سیری و به دور از فروشنده بازی» باشد. از نظر لازار، اطلاعرسانی، آموزش و قصهگویی خیلی خوب است. بگذارید بازدیدکننده بداند که شما برای مشکلش راه حلی دارید. اینطوری محصولتان خود به خود به فروش خواهد رفت.
- فرآیند پیچیدهی خرید
براساس گزارشها، حدود 70% کاربران، خریدشان را نصفه کاره میگذارند، چون فرآیند خرید کردن زیادی پیچیده است. یکی از اشتباهترین کارها این است که کاربر حتما باید توی سایت حساب باز کند.
لازار میگوید: «مشتری خوشش نمیاد برای باز کردن حساب وقت تلف کنه. این کار از نظر مشتری دست و پا گیره. برای همین به جای خرید از فروشگاه الکترونیک شما، پشیمون میشه و میره سراغ یک فروشگاه دیگه» به پیشنهاد لازار بهتر است کاربران به صورت مهمان وارد سایت شوند. اینطوری برای همیشه از شر این مشکل خلاص میشوید. او اضافه میکند که: «از کاربرها اطلاعات شخصی نخواین این کار اونها رو پس میزنه.»
- کسی پاسخگوی سوالاتشان نیست
خرید آنلاین به خودی خود میتواند مایهی عذاب باشد، چه برسد به این که وقتی توی دردسر میافتید کسی هم پاسخگویتان نباشد. عدم پاسخگویی یکی از معایب بزرگ خریدهای آنلاین است. برخلاف فروشگاههای حضوری که فروشنده حضور دارد، در خرید آنلاین معمولاً کسی نیست تا مشکل شما را حل کند.
لازار پیشنهاد میکند که: «کسب و کارها بهتره بخشی برای سوالات متداول در نظر بگیرن و سوالات احتمالی مشتریها را پاسخ بدن.» همچنین پیشنهاد میدهد که ویژگی چت آنلاین را روی سایت فعال کنید. این به بازدیدکنندههای شما اجازه میدهد که مشکلشان را درجا مطرح کرده و پاسخ دریافت کنند. در این روش وقت مخاطب برای ارسال مسیج و تیکت زدن و تماس و ایمیل هدر نمیرود و انتظار بیخود نمیکشد.
- مشتری چیزی را که نیاز دارد پیدا نمیکند.
یکی از اصلیترین دلایل نرخ تبدیل پایین، این است که بازدیدکنندهها نمیتوانند چیزی را که دنبالش هستند، راحت پیدا کنند. لازار توصیه میکند که: «به بخش جستجوی محصول، جستجو براساس جنسیت، اندازه، قیمت و ... رو اضافه کنین.»
یکی از دلایلی که کاربرها ترجیح میدهند آنلاین خرید کنند، این است که میتوانند جنسی را که دنبالش هستند، راحتتر پیدا کنند. حالا اگر نتوانند در فروشگاه آنلاین هم جنس مورد نظرشان را پیدا کنند، قطعا از خرید منصرف خواهند شد.
استراتژی بازاریابیتان هم باید هوشمندانه باشد. به توصیهی لازار، جنسی را که ندارید، تبلیغ نکنید. این نکته بسیار مهم است چرا که بسیاری از فروشگاهها فقط برای جذب بازدیدکننده از کلمات کلیدی استفاده میکنند. در صورتی که خودشان آن محصول را ندارند.
پس زیادی سختش نکنید.
- وب سایتتان به اندازهی کافی ایمن نیست
در فرآیند خرید، کاربرها مجبورند، اطلاعات شخصیشان را در اختیار سایت قرار دهند. اطلاعاتی مثل شمارهی کارت بانک، نام و آدرسشان. بسیاری از کاربران از ترس فیشینگ و کلاهبرداری در دادن این اطلاعات بسیار محتاطند و گاها از خرید آنلاین میپرهیزند.
باید سایتتان را ایمن کرده و به اطلاع بازدیدکنندهها برسانید و خیالشان را راحت کنید. لازار تاکید دارد که: «برای اینکه کاربرها خیالشان از بابت ایمنی سایت شما راحت باشه، بهتره که یک سایت ایمن راهاندازی کنین.» لازار ادامه میدهد که: «از پردازشگرهای واسطه استفاده کنید، HTTP:// را فعال کرده و سطح امنیت سایتتان رو به وضوح در تمام صفحات ذکر کنین.»
شفافیت و برقراری رابطهای مبتنی بر اعتماد تا حد زیادی به فروش شما کمک خواهد کرد. درست است که چنین امری توضیح واضحات است ولی همهی ما میدانیم که بعضی وقتها چیزهای بدیهی نادیدهگرفته میشوند.
- مخاطبانی اشتباه را نشانه گرفتهاید.
اگر مخاطبتان را به درستی شناسایی نکنید و ندانید که مخاطبان واقعی محصول شما چه کسانی هستند، نرخ تبدیل شما هیچ وقت به حد معقول نخواهد رسید. لازار میگوید: «اطلاعات آماریتون رو خوب بررسی کنین. خیلی مهمه که همه چیز رو در مورد مخاطبتون بدونین. جنسیت، محل زندگی، سن، سطح درآمدی و سلیقه مخاطب در میزان فروش شما بسیار تاثیرگذاره.»
این مورد ممکن است از همهی موارد واضحتر باشد. بیشتر ما اطلاعات آماری بسیار زیادی در دسترسمان است، فقط کافیاست از آن به بهترین نحو استفاده کنیم. خیلی از برندها هنوز دست از استراتژیهای قدیمیشان برنداشتهاند و هنوز دربند دستهبندیها و دعا و امید و آرزو هستند.
این یادآوریها هم اگرچه قدیمی است ولی لازم دیدم که باز هم این موارد را بهتان یادآوری کنم.
1 نظر
پاسخ به نظرات
پس خود را بنویسید بعد از تایید مدیر نمایش داده خواهد شد
توجه: برای اراسل نظر باید وارد حساب کاربری خود شوید
نکات جالبی بود به شرطی که قابل اجرا بصورت درست باشه
مجتبی
10 ماه پیشپاسخ به نظرات
پس خود را بنویسید بعد از تایید مدیر نمایش داده خواهد شد