
Sidebar
جستجو در بلاگ
دسته بندی ها
پر بازدید ترین ها

docker برای php قسمت دوم
25 اردیبهشت، 1400

راهنمای سریع لینوکس برای مبتدی دستورات bash
04 خرداد، 1400

چگونه برنامه نویس فریلنسر شویم؟ قسمت دوم
20 مرداد، 1400
معرفی هفت متد توسعه نرم افزار و مزایا و معایب آنها
متد توسعه نرم افزار به تیم های توسعه کمک می کند که همچنان در مسیر خود باقی مانده و به مدیریت پروژه های خود بپردازند. این مدل ها یک دستورالعمل ساختارمند را تهیه می کنند تا به وسیله آن خطرات و ضایعات را طی چرخه توسعه کاهش دهند. به علاوه، متدها به این تیم ها اجازه می دهند که همچنان سازمان یافته باقی مانده و به این ترتیب بتوانند جدول زمانی تحویل را رعایت کنند. آژانس های توسعه هم می توانند از میان چندین متد توسعه نرم افزار که در طول زمان معرفی شده اند، هر کدام را بخواهند انتخاب کنند. در واقع اکثر فروشگاه های توسعه دهنده از ترکیبی از استراتژی ها استفاده می کنند تا بتوانند نیازهای منحصر به فرد کسب و کارها را برآورده کنند. در این نوشته قصد داریم به معرفی هفت متد توسعه نرم افزاری بپردازیم. همچنین درباره مزایا و معایب هر کدام از آنها بحث می کنیم تا شما بتوانید انتخاب هوشمندانه و آگاهانه ای داشته باشید. در قدم اول به سراغ قدیمی ترین مدل می رویم.
متد توسعه نرم افزار
1. مدل آبشاری
مدل آبشاری اولین متد توسعه نرم افزار بود که برای توسعه سیستم ها شکل گرفت. این مدل در سال 1970 معرفی شده و خیلی زود هم به خاطر سادگی عملکرد خود بین آژانس های توسعه به محبوبیت دست یافت. متد آبشاری عبارت است از یک رویکرد خطی برای توسعه نرم افزار. این متد کل فرآیند توسعه را به ترتیب در مراحل زیر نشان می دهد:
- جمع آوری نیازها
- طراحی
- پیاده سازی
- تایید
- نگهداری
در متد توسعه آبشاری بعد از تمام شدن هر مرحله دیگر نمی توان به عقب برگشت. به همین خاطر است که باید همه نیازهای پروژه را به دقت تعیین کنید. به علاوه هر کدام از مراحل توسعه شامل لیستی از وظایف از پیش تعیین شده است. توسعه دهندگان فقط زمانی می توانند به مرحله بعدی بروند که همه معیارهای پایان مرحله فعلی را داشته باشند. به علاوه این روش به مستندسازی پردردسری تکیه دارد. در حال حاضر این روش در حال منسوخ شدن است، چون ساختار سخت و غیرقابل انعطافی دارد، اما هنوز هم در بین آژانس هایی که تازه کار هستند، محبوبیت دارد. توجه داشته باشید که این متد می تواند موقعی مناسب باشد که بخواهید نرم افزار را به روشی ساده توسعه دهید.
متد آبشاری
مزایا
- پیاده سازی و مدیریت راحت چون مراحل پشت سر هم هستند.
- همه اعضای تیم از مواردی که باید ارائه شوند، مطلع هستند
- برای پروژه های کوچک ایده آل است.
معایب
- ریسک دوباره کاری بالاست
- احتمالا گران در می آید
- بازگشت سرمایه با تاخیر همراه خواهد بود.
2. روش توسعه DevOps
DevOps عبارت است از یک مدل انعطاف پذیر که مبنای آن تکرارپذیری توسعه است. این متد توسعه نرم افزار در طی دهه 1990 رواج پیدا کرد و هدف آن نیز بهبود بهره وری طی چرخه عمر توسعه بود. نکته جالب این است که متد DevOps هیچ نوع تعریف واحد با متد نوشته شده ای ندارد، بلکه عبارت است از فرهنگی که در آن تیم های توسعه و عملیات با یکدیگر کار می کنند. فرآیند در نظر گرفته شده به شدت مشارکتی بوده و مشارکت بخش های مختلف در آن الزامی است.
اصل اساسی DevOps دادن توانایی به توسعه دهندگان برای نوشتن کدهای مطابق با نیازهای مشتریان است. همچنین می تواند خطاها را کاهش دهد. اگرچه DevOps منعطف است، ولی تیم های توسعه از چند روش استاندارد استفاده می کنند تا بتوانند مراحل را بگذرانند.
متد DevOps
DevOps به خوبی با سایر رویکردهای توسعه ترکیب می شود تا نیازهای کسب و کارهای مختلف را برآورده کند.
مزایا
- همکاری یکپارچه گروه های IT
- بهینه سازی سریع همزمان با دریافت بازخورد مشتری
- استفاده فراوان از سیستم اتوماسیون
معایب
- نیاز به تغییرات فرهنگی دارد
- تطبیق دهی زمان بر است
- ادغام پیچیده است
3. متد توسعه Agile
Agile راهی جدید برای توسعه سریع تر و کاهش موانع توسعه است. این متد توسعه نرم افزار اولین بار در سال 2001 معرفی شد. متد Agile شامل 12 اصل برای توسعه است که به وسیله توسعه دهندگان پیشرو برای استفاده آژانس های توسعه به وجود آمده اند. متد Agile جریان های کاری را سریع تر و بین یک تا چهار هفته پیش می برد. همچنین مدلی تکرارپذیر است که برای ایجاد تغییرات به بازخورد مشتریان متکی می باشد. اگر متد Agile به درستی انجام شود، نتایج سریع به دست می آیند.
به علاوه کسب و کارهای می توانند در زمان کمتری نسبت به تغییرات بازار عکس العمل نشان دهند، در نتیجه این رویکرد توسعه می تواند به شما کمک کند تا دست به رقابت بزنید. هیچ تعجبی ندارد که چرا در حال حاضر متد Agile این همه محبوبیت در سرتاسر دنیا دارد. اما به هر حال این متد هم برای بازدهی نیازمند بهینه سازی روابط است، بنابراین باید مطمئن شوید که همیشه همه تیم ها، مشتریان و توسعه دهندگان شما در کنار هم هستند.
متد Agile
مزایا
- امکان توسعه نرم افزار بدون باگ و به صورت کاملا قابل اعتماد
- زمان تحویل سریع
- بالا بودن میزان رضایت مشتری
معایب
- تحت تاثیر قرار گرفتن تیم ها با تعداد تغییرات
- نیاز بازخوردها به فیلتر شدن
- دشواری مدل در نظر برخی از افراد.
4. متد اسکرام
متدهای توسعه نرم افزار متعددی از دل متد Agile به وجود آمدند. یکی از آنها متد توسعه نرم افزار scrum است که محبوبیت زیادی در صنعت توسعه دارد. این روش هم از نوعی رویکرد افزایشی استفاده کرده و به تقسیم بندی کارها با سرعت های محدود طی 4 هفته می پردازد. متد اسکرام نیازهای و نقش هایی دارد که باید حتما برآورده شوند.
رویکرد scrum رویکردی خاص است و می تواند با تمرکز بر روی نیازهای مشتریان، به کاهش ضایعات بپردازد. همچنین تیم ها طی انجام مراحل کار، نکات جدیدی را یاد گرفته و مرحله به مرحله پیش می روند. از همه مهم تر اینکه روش اسکرام باعث افزایش سرعت چرخه عمر توسعه نرم افزار می شود.
متد اسکرام
مزایا
- مقرون به صرفه و انعطاف پذیر
- بهبود همکاری با برگزاری جلسات مکرر
- مشتری محور کردن کسب و کارها
معایب
- عدم مستند سازی کافی که مانعی بر سر انتقال دانش است
- نیازمندی به تعهد تک تک افراد حاضر در تیم
- عدم کنترل بر روی مهلت انجام کار
5. متد کانبان
متد کانبان به وسیله صنایع گوناگون برای دستیابی به تحویل های بصری و پیگیری روند پیشرفت استفاده شده است. این روش کار خود را در بخش تولید شروع کرد، به طوری که زمانی به شدت از سوی تویوتا مورد استفاده قرار گرفت. امروزه متد کانبان ساختار ساده ای را برای توسعه نرم افزار ارائه می کند. حتی ممکن است بسیاری از شما با بورد کانبان برای مدیریت پروژه ها آشنا باشید. این بورد وقتی استفاده می شود که به سراغ ابزارهایی مثل Trello بروید. معمولا رویکرد متد کانبان سه بخش اصلی دارد:
- برنامه ریزی
- در حال پیشرفت
- توسعه یافته
برخی آژانس ها از ترتیب زیر استفاده می کنند:
- توسعه یافته
- آزمایش شده
- کامل شده
متد کانبان
مزایا
- به شدت بصری و ساده
- اجازه دادن به تیم ها برای تمرکز بر روی چیزهای مهم
- تحویل سریع تر
معایب
- نیاز به روز شدن مداوم بورد کانبان
- زیاد شدن بیش از حد آیتم ها
- بدون بازه زمانی مشخص
6. متد لین
متد توسعه نرم افزار لین شما را مجبور می کند تا بر روی چیزی تمرکز داشته باشید که ضروری است. این مدل به تیم های توسعه دستور می دهد که ویژگی های حیاتی را توسعه داده و چیزهای دیگر را رها کنند. اما این حرف به معنای آن نیست که قرار است محصول ضعیفی تولید شود. بلکه متد لین برای تولید محصولات بادوام بهترین است. در واقع نمونه اولیه ای را به شما تحویل می دهد که فقط شامل ویژگی های اصلی و مهم محصول نهایی است. شما می توانید از این محصول اولیه برای جمع آوری بازخورد کاربران و آزمایش برنامه های خود استفاده کنید و در عین حال فرصت کافی برای بهبود محصولات خود داشته باشید.
متد لین توسعه را سرعت بخشیده و به کسب و کارها کمک می کند. تیم توسعه را توانمند کرده و باعث افزایش تجربه اعضا می شود. در واقع متد لین و متد Agile هر دو با هم تبدیل به برترین متدهای موجود در جهان شده اند که می توانند الهام بخش رویکردهای دیگر برای توسعه بیشتر باشند.
متد لین
مزایا
- نیازمند حداقل منابع
- ایده آل برای بودجه های محدود
- بهینه سازی بهره وری
معایب
- نیاز به حضور تحلیلگر تجاری
- انعطاف پذیری بیش از حد
- لزوم مهارت داشتن اعضای تیم توسعه
7. متد توسعه نرم افزار ویژگی محور
متد ویژگی محور هم زیرمجموعه متدهای لین و Agile قرار می گیرد. در واقع این رویکرد، هم رویکردی تکرارپذیر است و هم رویکردی افزایشی و به این ترتیب، دربرگیرنده بهترین متدهاست. معمولا توسعه دهندگان بر روی لیست مشخصی از ویژگی ها کار می کنند تا کیفیت و کارایی را افزایش دهند.
این متد برای برنامه نویسی مبتنی بر اشیاء عالی است. اگر محصول خود را پیرامون اشیاء یا داده ها طراحی کرده اید، می توانید از این متد برای اهداف خود استفاده کنید.
متد ویژگی محور
مزایا
- کاهش جلسات به خاطر داشتن مستندات کافی
- مقیاس بندی راحت برای دسترسی به نیازهای رو به افزایش
- تمرکز بر ویژگی های فردی و کاهش پیچیدگی ها
معایب
- نیاز به نظارت دقیق در هر مرحله
- نامناسب بودن برای تیم های کوچک یا توسعه دهندگان فردی
- وارد کردن فشار بیش از حد بر توسعه دهنده یا برنامه نویس اصلی
نتیجه گیری
متدهای توسعه نرم افزار می توانند ساختاری را به شما ارائه کنند تا فرآیند توسعه خود را ساده تر کنید. همچنین می توانند اصولی داشته باشند که بر روی هدایت چرخه عمر توسعه اثر بگذارند، بنابراین باید متدی را انتخاب کنید که می تواند به شما برای دست یافتن به اهداف تجاری تان کمک کند. در حال حاضر، روش هایی که از رویکردهای متد لین و متد Agile استفاده می کنند، محبوبیت بیشتری دارند. البته برخی از پروژه هایی که ساده هستند به سراغ متد قدیمی توسعه آبشاری می روند. مهم این است که بتوانید نیازهای خود را مشخص کرده، یک متد توسعه مناسب را انتخاب کنید. البته اگر نیازهایتان خاص و منحصر به فرد هستند، می توانید از روش های مختلف به صورت همزمان استفاده کنید.
0 نظر
پاسخ به نظرات
پس خود را بنویسید بعد از تایید مدیر نمایش داده خواهد شد
توجه: برای اراسل نظر باید وارد حساب کاربری خود شوید