
Sidebar
جستجو در بلاگ
دسته بندی ها
پر بازدید ترین ها

docker برای php قسمت دوم
25 اردیبهشت، 1400

راهنمای سریع لینوکس برای مبتدی دستورات bash
04 خرداد، 1400

چگونه برنامه نویس فریلنسر شویم؟ قسمت دوم
20 مرداد، 1400
قوانین طراحی ui/ux در سال ۲۰۲۲
فناوری در حوزه های مختلف همواره در حال تغییر میباشد و روند طراحی وب سایت ها نیز از این قاعده مستثنی نیست. استاندارد های طراحی که زمانی خلاقانه و مدرن محسوب میشدند در این روند تغییرات، قدیمی و از مد افتاده به حساب میآیند. برای مثال استفاده بیش از حد کمپانی اپل از فضای سفید طراحان را بر این داشته است که به جنبش طراحی پس زمینه مشکی بپیوندند. این جنبش به نوعی آغازگر عصر جدیدی در طراحی UI/UX میباشد.
تصویری شماتیک از طراحی UI/UX
دارندگان کسب و کار نمیخواهند که کاربران با مراجعه به وب سایت آن ها آزرده خاطر شده و علاقه خود به محصول آن ها را از دست بدهند چرا که طراحی وب سایت آن ها قدیمی بوده و از استاندارد های ضروری وب نظیر قوانین GDRP جمع آوری داده پیروی نکرده است. خوشبختانه هنوز تا انتهای سال ۲۰۲۱ چند روزی باقی مانده و شما میتوانید با روند های طراحی UI/UX سال ۲۰۲۲ آشنا شوید. در این مقاله به روند تغییر طراحی UI/UX وب سایت ها میپردازیم. امید بر آن است که شما با توجه به این روند ها بتوانید وب سایت هایی کاربردی با کارکرد راحت که طراحی زیبایی دارند را توسعه دهید.
طراحی UI/UX: زمان بارگذاری صفحات و سرعت ناوبری صفحات
یکی از مهمترین استاندارد های طراحی UI/UX وب، داشتن زمان کوتاه برای بارگذاری صفحه میباشد. داشتن زمان بارگذاری سریع همیشه از جمله مهمترین فاکتور های تاثیر گذار در SEO بوده و در حال حاضر نیز نمیتوان از اهمیت آن در داشتن رده بالاتر برای وب سایت خود غافل شد. اکثر تحقیقات انجام شده بر این موضوع دلالت دارند که اکثر کاربران معتقد هستند که صفحات نباید زمان بارگذاری بیشتر از ۲ ثانیه داشته باشند. اگر زمان بارگذاری از این میزان تخطی کرد، احتمال ترک وب سایت شما توسط کاربر افزایش مییابد.
طراحی UI/UX: بارگذاری هوشمند صفحات
مشکل بسیاری از کسب و کار های امروزی نداشتن وب سایتی بهینه است به طوریکه وب سایت آن ها دارای منابع بسیاری بوده و طراحی UI/UX صفحات آن ها از اجزای گرافیکی بیش از حد و API های شخص ثالث متعدد تشکیل شده است که همه این عوامل به کند شدن وب سایت آن ها منجر شده است. خوشبختانه اضافه شدن برخی از فناوری ها و مجموعه ویژگی های جدید به فضای وب سال ۲۰۲۱ میتواند به بهبود این وضعیت کمک شایانی کند. دو مورد از آن ها اسکرول کردن بینهایت و بارگذاری تاخیری یا همان lazy loading میباشد. این دو فناوری محبوبیت خوبی بین وب سایت های تک صفحه و چند صفحه ای دارند.
تمامی وب سایت ها نیاز به بکارگیری روش هایی دارند که به آن ها کمک کند تا نسبت به رقبای خود عملکرد بهتری داشته باشند. این ویژگی ها باعث بهبود تجربه کاربری بازدیدکنندگان وب سایت ها شده که به طبع تاثیر مستقیم در رده بندی وب سایت و نرخ تبدیل آن دارد. ویژگی بارگذاری تاخیری (lazy loading) که به آن اشاره شد از این قابلیت استفاده میکند که مرورگر ها مانند کروم، سافاری، فایرفاکس و غیره تنها مطلبی که بازدیدکننده مشاهده میکند را بارگذاری کرده و منابع ارزشمند سرور را درگیر نمی کند. این گونه، زمان بارگذاری صفحات به دلیل بارگذاری نکردن مطالبی که در وهله اول مشاهده نمیشود، به صورت قابل توجهی کاهش مییابد.
بسیاری از مردم به انتهای صفحات وب سایت نمیرسند؛ به همین دلیل بارگذاری کامل مطالب صفحات وب سایت که منجر به افزایش زمان بارگذاری آن ها میشود کاری اشتباه است. روش بهتر این است که زمانی که بازدید کننده شروع به اسکرول کردن کرد، باقی مطالب صفحه بارگذاری شود.
نمونه از دستیاران صوتی موجود در بازار
طراحی UI/UX: رابط کاربری پاسخگو با صدا
راه های دستیابی به اطلاعات توسط کاربران به سرعت در حال تغییر میباشد. در عصر فعلی تنها روش درخواست اطلاعات تایپ کردن نیست. امروزه کاربران میتوانند با استفاده از صدایشان پرسشی را مطرح کرده و پاسخ خود را نیز از طریق صوت دریافت نمایند. این به معنای افزایش استفاده از دستیاران مجازی و chatbot ها در طراحی UI/UX وب میباشد. اگرچه رابط کاربری صوت-محور در روز های ابتدایی خود قرار داشته و زمان قابل توجهی لازم دارد تا به بلوغ برسد اما روند حرکتی طراحی UI/UX وب به همین سو خواهد بود. قابل پیشبینی است که در آینده نزدیک توسعه دهندگان بیشتری تمرکز و انرژی خود را بر روی همین روند گذاشته و به زودی شاهد بلوغ این تکنولوژی باشیم.
دسترسی آسان به UI/UX
داشتن دسترسی آسان دیگر یک روند حرکتی برای طراحی UI/UX محسوب نمیشود بلکه یک امر ضروری میباشد. داشتن یک وب سایت با طراحی مناسب برای افراد با محدودیت های خاص نه تنها به داشتن یک تجربه کاربری خوب کمک میکند بلکه به پویا شدن خدمات مشتریان شما نیز منجر میشود. همچنین این امر باعث بهتر شدن نرخ تبدیل، بهبود جایگاه SEO و وسیع شدن طیف مخاطبین شما میگردد. در زیر به برخی از المان هایی که به داشتن یک دسترسی آسان تر منجر میشود اشاره شده است:
- طراحی صفحات با رنگ هایی کاملا متفاوت برای پس زمینه و متن
- اضافه کردن یک نشانگر مانند مستطیل که بتواند لینک های حاوی کلید واژه های ناوبری را در بر بگیرد
- استفاده از برچسب در مکان هایی که کاربر نیاز به وارد کردن اطلاعات خود را دارد
- استفاده از تگ های جایگزین توصیفی به جای تصاویر و ویدیو ها
میکرو انیمیشن
میکرو انیمیشن
احتمالا از روی نام این بخش درست حدس زده اید. میکرو به معنی انیمیشن های کوچک است. با این حال در دنیای طراحی UI/UX وب کوچک به هیچ عنوان مترادف کم اهمیت نیست. هنگامی که ما در مورد راهنمایی کاربران از طریق تعاملات وب سایت صحبت می کنیم، انیمیشن های میکرو بسیار مفید هستند.. علاوه بر به ارمغان آوردن یک تجربه کاربری بدون وقفه، وجود چنین انیمیشن هایی به کاربر یک حس شادابی را القا میکند. برای مثال طراحی وب سایت Smashmallow با استفاده از روند طراحی میکرو انیمیشن ها قادر به خلق یک رابط کاربری پویا شده که در آن کاربر بدون سردرگمی قادر به پیدا کردن المان مورد نظر خود میباشد.
اشکال ارگانیک
طراحی UI/UX : اشکال ارگانیک
اشکال هندسی یکی از داغ ترین روند های طراحی UI/UX در سال ۲۰۱۹ بود. این امر در سال ۲۰۲۲ به اشکال ارگانیک تغییر پیدا کرده است. اشکال روان یا ارگانیک به اشکالی گفته میشود که در آن ها خط صاف وجود ندارد. میتوان به آن ها به دید اشکال پیدا مانند درختان، رودخانه و یا تپه ها نگاه کرد. طراحی های نامتقارن یکی از بزرگترین روند های طراحی در سال ۲۰۲۲ خواهد بود. اشکال ارگانیک یکی از بهترین راه ها برای تقسیم کردن بخش های وب سایت شما بدون خطوط صاف یا خشن میباشد.
طراحی مینیمال (تخت)
طراحی مینیمال که به طراحی تخت نیز مشهور است، روند طراحی جدیدی برای وب نمیباشد اما از جمله روند های طراحی است که در طول زمان محبوبیت خود را از دست نداده است. انتظار میرود که در سال ۲۰۲۲ مردم به استفاده از طراحی مینیمال رنگی روی بیاورند.
0 نظر
پاسخ به نظرات
پس خود را بنویسید بعد از تایید مدیر نمایش داده خواهد شد
توجه: برای اراسل نظر باید وارد حساب کاربری خود شوید